Daniëlle Sluijmers

Muziek, zingen en dansen zijn een passie en een bron van inspiratie voor mij.

In 2000 heb ik mijn zangopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ik zette mijn studie voort bij Rita Dams in Den Haag. Ik volgde diverse Masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Henk Smit en Frans Boerlage. In 2001 nam ik deel aan het Gregynog festival onder leiding van Diane Forlano en Barbara Pearson. Tijdens de opleiding Adem, Stem en Boventonen van Borg Diem Groenenveld verdiepte ik me verder in de adembeweging en het effect hiervan op mezelf en op mijn stem. Daarnaast ontdekte ik de kracht van improviseren. In 2013 rondde ik de opleiding Atem, Tonus, Ton af, ontwikkeld door wijlen Maria Höller-Zangenfeind. Binnen deze opleiding vond ik verdere verdieping in de verbinding tussen lichaam, adem en stem. 
In 2017 heb ik de module stem gevolgd binnen de opleiding logopedie aan de HAN in Nijmegen.

In de loop van de jaren heb ik diverse concerten gegeven.
Liederenprogramma's waaronder een Spaans liederenprogramma met muziek van X. Montsalvatge, E. Granados en M. De Falla en een Frans liederenprogramma met muziek van G. Fauré,
M. Ravel en C. Debussy.
Concerten met orgel met onder andere muziek van W.A. Mozart, H. Purcell, G.F. Händel, C. Huygens, H. Strategier, H. Andriessen en in 2018 een improvisatie op de gregoriaanse sequentia Planctus cygni samen met organist Jamie de Goei.

Binnen Zinnenbeeldenviermomenten heb ik twee improvisaties gemaakt op gedichten van Y. Né, Ween niet en Bij Mamree.
In Schaduwen Kruisen, een muzikaal-poëtische uitvoering van componist Frank van der Kooij en schrijver Y. Né, werkte ik als zangeres mee. 
In 2013 vertolkte ik de rol van Margaretha van Parma in Ouverture 2018 van Frank van der Kooij.

In het programma Vittoria mio core! speelt liefde de hoofdrol met muziek gecomponeerd tussen de 16e en 19e eeuw. Verschillende perspectieven en motieven voeren ons op zachte, meeslepende, speelse en vurige wijze mee naar het leven door componisten als Caccini, Monteverdi, Scarlatti en Durante met op de piano Chiel Spaans.